C O 1 設計星期六 – 狠 iron don’t 成 steel 展覽x分享會
Thomas Yuen(袁永賢)
展覽:2:00pm-5:00pm
分享會時間:2:30pm-3:30pm

展覽者的話:
讀完社會科學,無啦啦有老細叫我試做平面設計,一啲嘢都唔識,搞到放假嘅同事要返嚟幫我做。諗住辭職試試做社福界,設計老細話有間新學校開叫我讀返吓設計。多年後做咗個 freelance 仔,做下平面設計、插畫、藝術創作同教下書咁。
學嘅做嘅都係雜崩 lung,唔係超勁但又唔係差到嘔。有好嘢半桶水,中英文都渣渣地所以拼埋用。Hate iron 不 become 鋼,我未有好好嘅成就,不過由讀設計開始再讀藝術,都幾開心,邀請你嚟睇下我啲作品同交流下。

Thomas Yuen FB: https://www.facebook.com/yuenthomas

策展人的話:
CO1 設計學校商業設計及插畫課程畢業生 Thomas,游走於設計、繪畫與藝術之間。其小品式水彩甚具風格,近年常以錄像媒體創作,作品輕鬆幽默。這次分享會,Thomas 會分享其創作歷程並與各位直接交流。

* 分享會坐位有限,先到先得,不設訂位。